-
-
Objectnummer
DVD-388
-
Titel
Hemelse spijzen. 8 afleveringen.
-
Vervaardiger
-
Beschrijving
Eten is meer dan voedsel consumeren, het is vaak een bezigheid, die mensen samenbrengt aan tafel en een verbondenheid schept. Maar er is meer. Olijven, appelen, gevogelte, lammeren, brood, zout en vis zijn niet alleen goede ingrediënten om in de keuken mee aan de slag te gaan, ze komen ook in de Bijbel ter sprake. Naast de culinaire betekenis hebben al deze ingrediënten zonder enige uitzondering een niet te miskennen symbolische betekenis.
Eten brengt mensen samen. Zo ook voor de tv-serie Hemselse Spijzen. In de acht afleveringen brengt een topkok uit Vlaanderen of Nederland een bepaald ingrediënt in contact met iemand, die thuis is in de Bijbelse symboliek. De culinaire topper belicht de smaak en de bereiding van en met het ingrediënt. De andere gast verklaart de Bijbelse symboliek en de religieuze betekenis ervan.
Aflevering 1. Olijf: Frank Fol, groentekok en Jo Hanssens, voorzitter Pax Christi.
Aflevering 2. Appel: Margo Reuten, meesterkok en Chiara Bots, zuster Claris.
Aflevering 3. Vis: Sjanie de Geus, kok en Agnes van Ardenne, permanente vertegenwoordiger bij de Wereld Voedsel Organisatie.
Aflevering 4. Zout: Liliana Ottati, kok en Hilde Kieboom, voorzitter Sint-Egidiusgemeenschap.
Aflevering 5. Brood: Robért van Beckhoven, meesterpatissier en Ricus Dullaert, pastor.
Aflevering 6. Haan: Felix Alen, feestkok en Anja T'Kindt, lid van de Ark gemeenschap.
Aflevering 7. Lam: Noël Neckebroek, sterrenkok en Peter Schmidt, priester en professor aan de Faculteit Godgeleerdheid van de KU Leuven.
Aflevering 8. Wijn: Paul Fagel, kok en Antoine Bodar, priester.
In Nederland uitgezonden door de RKK.
-
Datum
2009 - 2009
-
Persoonstrefwoord
-
Trefwoord
-
Objectnaam
-
Formaat
- Afl. 1: afspeelduur 23.02 min
- Afl. 2: afspeelduur 23.04 min
- Afl. 3: afspeelduur 23.04 min
- Afl. 4: afspeelduur 23.04 min
- Afl. 5: afspeelduur 23.03 min
- Afl. 6: afspeelduur 23.03 min
- Afl. 7: afspeelduur 23.03 min
- Afl. 8: afspeelduur 33.04 min